Basiliek zoek vrijwilligers.

In het hartje van Sittard ligt de basiliek, een bijzondere kerk qua sfeer en uitstraling. Voor velen is het een toevluchtsoord om even alleen te zijn, een kaarsje op te steken, te bidden, je zorgen toe te vertrouwen aan O.L. Vrouw van het Heilig Hart, of om een luisterend oor te vinden.
Wij ontvangen veel vaste bezoekers maar de deur staat vanzelfsprekend ook open voor de vele pelgrims, bedevaartgangers en dagjesmensen die vaak van verre komen.
Daarom vinden wij het belangrijk dat de basiliek als enige kerk in Sittard zes dagen in de week open is!
Dit is mogelijk door een enthousiaste groep vrijwilligers. De belangrijkste taken van deze groep is:
– Het door hun aanwezigheid mogelijk maken de basiliek open te houden;
– Informatie te geven over kerkgebouw, geschiedenis, devotie en spiritualiteit;
– Daar waar nodig een praatje te maken, een luisterend oor zijn.

Vanwege natuurlijk verloop zijn wij op zoek naar vrijwilligers om
het team te versterken. De meeste vrijwilligers komen één ochtend of middag per week of eens in de twee weken.
De groep komt enkele keren per jaar bij elkaar om ervaringen uit te wisselen.
Als u geïnteresseerd bent en meer wilt weten aarzel dan niet om
contact op te nemen met iemand van het basiliek team.
Zij kunnen u alles vertellen over deze mooie dankbare taak.

Voor verder informatie: Basiliek Team Oude Markt 20.
Telefoon: 046-4515141;
Website: https://basilieksittard.wordpress.com/informatie/