de devotie

bezinningsaanbod

activiteitenkalender

Mariaconcert op jaarfeest in de Basiliek 5 juni 2016

Welkom op de website van de Aartsbroederschap van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart in Sittard.

Op deze site treft u informatie aan over de Basiliek van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart en de Aartsbroederschap van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart beide gevestigd te Sittard.

De Heilig Hart verering is ontstaan in het midden van de 19de eeuw in Frankrijk. Men kwam tot inzicht dat God een liefhebbende Vader is die openstaat voor de noden van gewone mensen. Tot dan toe werd God enkel als bestraffende en veroordelend gezien.
Velen zochten hun toevlucht tot Maria als Hoop der Hopelozen en vereerden haar als voorspreekster bij God.

Via een klein wonder in het pensionaat van de Sittardse Ursulinen kwam de verering naar Nederland en groeide ook hier uit tot ongekende hoogte.

Ter ere van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart werd rond 1875 gestart met de bouw van de basiliek. De kerk werd op 10 mei 1883 door paus Leo XIII als eerste in Nederland verheven tot "basilica minor'.

De Sittardse basiliek is ook heden ten dagen zeker een bezoek waard, niet alleen vanwege de devotie tot Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart maar ook omdat de kerk een schoolvoorbeeld is van 19de eeuwse neogotiek.

Op deze website vindt u o.a informatie over:

• de devotie tot O.L.V. van het Heilig Hart
  • korte geschiedenis
  • het kerkgebouw en de neogotische bouwstijl
  • de ere-titel "basiliek"
  • de Chevalier - gebedskringen
  • bidden tot O.L.V. van het Heilig Hart
  • contact adres - informatie - plattegrond
  • Het Blauwe Boekje

Deze website maakt deel uit van de site van de parochie H.-Petrus en H.-Michaël te Sittard.

naar de website RK-Kerken-Sittard

Onze Lieve vrouw van het Heilig Hart
met voor haar, haar zoon Jezus.

De ranke toren van de Sittardse basiliek is een toonbeeld van 19de eeuwse spiritualiteit.

Oude Markt 20, 6131 BZ Sittard
ABN-AMRO 48.19.000.30