Kerkbalans …mijn kerk in balans!

De actie Kerkbalans is er om te zorgen dat de kerken financieel gezond zijn.
Lees hier hoe u hieraan kunt bijdragen.

[

Geef voor je kerk

Een plek om tot jezelf te komen
of juist anderen te ontmoeten.
Waar je een luisterend oor vindt
en stilte om te bezinnen.
Een plek om te vieren en te geloven.

Waar je bemoedigd en geïnspireerd raakt.
Waar mensen voor je bidden
en klaar staan met praktische steun,
of je nu lid bent of niet.
Waar we samen een gemeenschap
zijn en geven aan anderen.

 

Kerk zijn we samen

Kerkbalans 2018: Van 20 januari tot en met 3 februari halen 40.000 vrijwilligers van tweeduizend kerken in heel Nederland geld voor hun plaatselijke kerk op. Geld dat hard nodig is. Om kerken actieve geloofsgemeenschappen te laten zijn. Waar gelovigen elkaar ontmoeten en bemoediging en inspiratie ervaren door de verkondiging van de Blijde Boodschap en de viering van de eucharistie. Om kerken geloofsgemeenschappen te laten zijn, waar de sacramenten worden bediend en waar iedereen altijd – of je nu lid bent of niet –  terecht kan voor praktische steun of een luisterend oor. Geef daarom aan je kerk. Zodat jouw kerk kan blijven bestaan en geven aan anderen. Help mee en geef aan je eigen parochie wat je kunt missen

Geef slim aan Kerkbalans

De kerk en alle parochies zijn door aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw bijdrage aan Kerkbalans (deels) aftrekbaar is voor de belasting. Geeft u een periodieke gift? Dan kunt u zelf het volledige bedrag aftrekken. Zo krijgt u van de belastingdienst meer terug. U leest hier alles over op kerkbalans.nl. Ook de penningmeester van de parochie weet er meer van. Uw bijdrage is welkom op rekeningnummer van de parochie die u kiest.
Link naar de pagina met de banknummers.